2013. december 11., szerda

Széllel szemben - új kötetem a MEK polcán

Végre, sikerült annyi türelmet erőltetnem magamra, hogy alaposan átfésülve, összeállítsam azt a kötetemet, amire pedig már évek óta készültem. Arra gondoltam, hogy honlapokon és más lapokban szétszórt esszéimet, riportjaimat, olvasónaplóimat időrendi-szellemi-logikai sorrendbe rakva összegyűjtöm, mintegy lenyomataként a múlttal-közelmúlttal való foglalkozásomnak. Jó részük első, nyers kidolgozása ott szunnyad az urszu 2 és az urszu 2b blogjaim mélyén, illetőleg a maszol.ro Kisebbségben rovatában, továbbá a huszadikszazad.hu Páholy rovatában. Magam is meglepődtem, amikor az összeállt kötet a vártnál meggyőzőbb képet mutatott.

A gyűjtemény tegnap óta fent van a Magyar Elektronikus Könyvtár polcán, ahonnan akármikor letölthető. A címlaphoz néhai Debelka Sándor nagyváradi fotós még az "átkosban" készült szép,.díjnyertes alkotását választottam.TARTALOM1 megjegyzés:

  1. Ezt az éjszakát új könyved olvasásával töltöttem.
    Egy helyen ezt írod:"Hiába a nagy formátumú író minden erőfeszítése, viszonylag hosszúra nyúlt élete, tisztánlátása, kritikai hitele, Szolzsenyicin sem tudta megváltani elveszettnek látszó világát."
    Ezt egy papírra följegyeztem, hogy vitatkozzak ezzel a reménytelen igénnyel, de aztán az olvasással eljutottam egészen Pataki elvtárshoz. És akkor azt mondtam, többé nem vitatkozom én már senkivel. Ez a világ úgy, ahogyan van, nem más, mint maga, Pataki elvtárs! (Remélem, emlékszel még arra az írásomra, amelyben lefestettem, miképpen fürdött Tusnádon Pataki elvtárs!)
    Gratulálok az új könyvedhez!

    VálaszTörlés